Skip to content Skip to footer

Cappuccino

NEDİR?

Cappuccino, “latte”ye benzer fakat espresso içerikli bir kahvedir. Cappuccino kahvesinin yapılması için süt, süt köpüğü ve tarife uygun miktarda espresso gerekir. İşin püf noktası burada hem espresso’nun miktarını iyi ayarlamak hem de sütün köpüğünü iyi yapmaktır.

YAPIMI

Öğütülen kahve fincan başına 8 gram olacak şekilde espresso hazırlama aparatına (portafilter) konulur. Buraya konulan öğütülmüş kahve 15k basınçla düz hale getirilir. Daha sonra kahve hazırlama makinesine takılarak su ile birleşmesi sağlanır. Kaynar su ile temas eden öğütülmüş kahve fincanlara süzülür. Cappuccino için 2 ila 3 cm köpük oluşması gerekir. Bu nedenle köpürtme işlemi iyi yapılmalıdır. Yüzde elli kadar hacim kazandırılır. Daha sonra köpüğün eşit dağılması amacıyla başka bir cezveye aktarma işlemi yapılarak köpüğün fincanlara eşit miktarda dağılması sağlanır.

Her Sabah Saat 07.30'da Kahveniz Hazır!